Mammas äppelkaka
4 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 gr smör
1 ägg
4-5 äpplen
2 msk kanel
2 msk socker
Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant.
Blanda mjöl, smör i klickar, vaniljsocker, bakpulver samt ägg till en smulig deg.
Tryck ut hälften av degen i botten och lite uppemot kanten, riv äpplena som du skalat och blanda med kanel och socker. Fördela blandningen i botten och avsluta med att smula över degen som är kvar.
Grädda i ugn i 200 grader i ca 30 minuter tills den fått gyllenbrun färg.
1 kommentar:
Ar du i stan i paskhelgen sa vi kan ses innan jag drar ner till Sundsvall igen? Skulle vara trevligt om vi kunde ordna lite myspys. Kanske med applekaka/paj som avslutning?
Skicka en kommentar