onsdag 17 december 2008

Biscotti

Jag bakade ju häromdagen och tänkte att jag kunde dela med mig av receptet, även om det inte är mitt från början. Snabbt, enkelt och gott!


Ingredienser:

100 g sötmandel (ca 1,5 dl)

100 g smör

2 dl socker

2 ägg

6 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Rivet skal av en citron eller apelsin


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 °. Grovhacka mandeln. Rosta den i varm stekpanna utan fett någon minut.(Inte nödvändigt men ger extra god smak.) Rör fett och socker poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, vetemjölet blandat med bakpulvret och citrusskalet. Smaksätt eventuellt med sprit eller mandelarom.

Arbeta snabbt ihop till en deg. (Använd gärna matberedare till blandningen, men blanda då i mandeln i degen på bakbordet.) Dela degen i 3 delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåten, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen på 200º tills de är ljusbruna,15-20 minuter.

Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.


Receptet hittade jag här, men bilden är alldeles min egen!

Inga kommentarer: