fredag 12 december 2008

The Wonder of Creation

Skapa. Det är något speciellt. Att få göra, tillverka, producera. Något eget, om så efter recept (som i det här fallet), som är handmade by me. Just nu är det biscotti men annars kan det vara allt ifrån pärlhalsband till IKEA-byråar, huvudsaken är att man har något framför sig som man får göra något av. Sätta sig ner och beundra resultatet när det är färdigt. Skapande, i alla dess former är verkligen en ypperlig friskvård för självkänslan!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant, det är himla bra att skapa. För självkänslan också, det är så sant. Och tack för kommentaren, du är en pärla! Jag kände mig som en halvdålig prästkandidat där ett tag, om jag gillar sån musik öppet... Vad ska vara min image liksom? Jag vill ju vara mig själv, men jag hoppas bara att jag passar in... Ska fortsätta fundera, men jag tycker någonstans också att man måste få kunna plocka russinen ur kakan utan att bli föremål för en massa dömande. Såg du Idol förresten? Jag tycker att rätt kandidat vann!

Lillstrumpa sa...

Det är precis så jag känner när jag skriver. Det är så jag känner många gånger, inom många områden (bakning, handarbete...) men i alla fall. Man mår otroligt bra när man gjort något färdigt.

Anonym sa...

Sofia: Svarade i din blogg...
Lillstrumpa: Ja. Visst är det härligt!

Anonym sa...

Tack så mycket igen, för dina snälla ord. Hur går det med etiken för dig? Jag har knappt kommit igång... Känns lite tungt när det är så mycket att läsa. Nåväl, det ordnar sig nog också.

Anonym sa...

Amen till det!
Kram