onsdag 4 februari 2009

Politisk kris, är det inte på tiden?

Finanskrisen orsakades av överdrivet spekulerande, ett system som premierade risktagande och stimulerade överkonsumtion. (Bland annat...) När kommer det slå till mot det politiska systemet?

När kommer det sluta löna sig att mörka missförhållanden på skolor? När kommer verkningslösa "satsningar" och utskyfflandet av pengar till åtgärder som bara lindrar symptom utvärderas och granskas? När ska nån ta ansvar på den fronten?

Politikerna hytter med fingret åt bankdirektörerna, fast de själva borde få sitta i snickarbon och "begrunne sine hyss" ett tag. Konstgjord andning förhindrar kanske ytterligare ett dödsfall i dagens statistik men om man inte gör mer än så kommer patienten inte göra mer än just undvika att dö, ett tag. Antingen accepterar man dödsfallet eller så satsar man på verkningsfulla åtgärder! Man kan skjuta kostnaderna framför sig och blunda för att de finns, men att skjuta dem på framtiden är att låta dem växa. Kvartalssamhället måste ta sig i kragen på alla fronter, så är det bara.

Nu ska jag diska, för disken växer också om man inte tar tag i den...

Inga kommentarer: