fredag 6 februari 2009

Anmäld!

Nu har jag fått tummen ur och anmält mig till donationsregistret!

Jag har ju klargjort min ståndpunkt redan tidigare men aldrig kommit mig för att traska förbi apoteket och hämta nåt donationskort och tanken slog mig aldrig att det, som allt annat, skulle gå att fixa på nätet... Anmäl er ni som inte har gjort det, oavsett hur ni vill ha det!

9 kommentarer:

Lillstrumpa sa...

Jag har redan gjort det! Ett och ett halvt år sedan eller så, hämtade ut medicin på Apoteket här hemma och såg korten i sitt lilla ställ, så jag tog ett. Mycket smidigt.

Anonym sa...

Men det är väl bara kortet? Eller har du registrerat dig också?

Anonym sa...

Åh vad bra du är! Jag vill också anmäla mig men jag vet inte hur man gör?

Hur gjorde du?

Kram på dig

Anonym sa...

Tack! Ja men det är ju hur skönt som helst att somna till Teven :)

Lillstrumpa sa...

Man behöver inte registrera någonting. I synnerhet inte om man som jag inte vill ge bort någonting. Det stod klart och tydligt på kortet att det enda man behöver göra är att kryssa i jag (och i så fall vad) eller nej samt skriva under, och sedan ha med sig kortet (vart man än i världen vänder).

Maria sa...

Jag tycker det känns säkrare att ha det i ett register, man knatar ju inte runt med plånboken i fickan ideligen...

Lillstrumpa sa...

Jo, men de donerar inte organ från människor som de inte är säkra på. Skulle man dö hux flux (och inte ha med sig sitt donationskort) så tar de för givet att man inte vil ge bort någonting.

Maria sa...

Nej, de frågar dina anhöriga. (Men de vet ju, antar jag.) Är inte personens vilja känd får de anhöriga avgöra i frågan, men de säger oftast nej enligt statistiken...

Lillstrumpa sa...

Jo, det gör dem (tror jag). Pappa och brodern skulle nog inte bry sig (de har JA-kort, tror jag). Mamma däremot skulle aldrig gå med på det, så jag är säker.